Racebussen

söndag 29 augusti 2010

Tävling Linköping 28-29 Aug

Nu har vi varit på en enklare tävling i Linköping som var jättekul..Bra race och ett bra resultat för Fredrik.
Lördagen kom han 3 Det gick över förväntan för att Fredrik hade ont i hela kroppen,Han hade träningsvärk sen gympan på fredagen.Dom hade löpning och kulstötning på schemat då..
Så vi var jättenöjda med det resultatet...

Söndagen.
Såg fint ut allt.Bra väder på morgonen,det skulle komma regn under dagen så vi förberede oss på det värsta..
Det kom några stänk,men det blev inget mer,skönt.Kvalen gick kanon,alla förbättrade sina resultat,även Fredrik hade flera 1,095 tider,kan säga att varvrekordet för Junior cup ligger strax under det..Så vi var mycket nöjd.Varv rekordet skönk senare till 1,081 inte av Fredrik.
Han slutade på en 3 plats i finalen.
På bilden ser ni Jesper Hubner som tog hem 1 platsen.Även vid sidan av banan Fredrik kompis..
Kan berätta att han som kom 2 sprang sin väg...
Nu har vi bara 1 tävling kvar för säsongen.Mantorp den 18-19 Sep.det blir en 4 dagars tävling,torsdag till söndag.

Pappa Anders Vid datorn idag...

tisdag 24 augusti 2010

Mina priser.

Det har blivit en hel del priser under dom åren som jag har hållt på med denna sport.Fast det jag är mest nöjd med var nog att jag blev Svensk mästare 2008..

Sen är det en del priser som jag har fått slita otroligt för som även dom är mycket viktiga i min karriär i Roadracing..

Första turen med Gps.

Såg här såg det ut efter 5varv på skogstorp med Gps en..Här kan man tydligt se vilka spår Fredrik tar.
Och om han kör rätt.Allt för att det ska gå så fort som möjligt runt banan..

Vill tala om att dessa spår tog vi det lugnt,vi var bara ute på banan för att få gpsen att fungera...
Med denna finess så kan jag gå in på varje varv och analysera,så kan vi komma fram till det optimala spåret..

tisdag 17 augusti 2010

GPS

Äntligen har jag fått min Gps att fungera.Har haft stora problem att få den att fungera efter många samtal med Italien.Dom fick ge sig till slut och ge mig en ny..Skönt.
För er som inte vet hur den fungerar ,så kommer den att samla in all information till mig och min pappa,så att vi kan göra så att jag kör ännu fortare..
Det talar om hur fort jag kör,vilka spårval jag tar.den ritar upp via Google Earth banan så man kan se hur jag kör, när jag gasar och bromsar.vilken g kraft jag har i kurvorna.även så kan vi se i datorn hur många hk vi har i motorn.Detta är bara lite den gör för mig,för att bli en bättre förare och köra säkrare,och givetsvis fortare...Gps en ser ni nere till vänster,(lilla pucken)Det ni ser i mitten är en Mychron 4 som är som en dator för mig.den visar allt jag vill se under racet,mina varvtider.varvtal.lampan i mitten talar om för mig när jag ska växla.tempen i motorn.oljenivån..Sen när jag kommer in i depån efter en träning eller ett race.så laddar pappa ner all info till en dator som han sen analyserar,och sen går vi igenom det tillsammans...

Ha det så länge...

måndag 9 augusti 2010

Hemma igen..

Hemma igen efter helgen SM tävling I Anderstorp.
Söndagen blev som jag skrev i hellande regn.börjar bli rätt trötta på detta nu med all regn..
Kvalet gick så där.regn regn regn så det gick inte köra så fort som jag ville.men pappa peppade mig, och visade min placering vid staketet så jag klämde i och får starta 9 i finalen, 3 startled inre vid muren så det är helt ok..
Finalen tog jag mig upp 2 plaseringar vid starten..det var även nu regn.Alla körde på spänn. Så man inte körde omkull.Körde bra tyckte jag,slutade på en 7 plats,jag blir så trött på detta regnande. inte kul längre.känns inte som att det är något race utan alla bara vill ta sig i mål.Utan att lägga sig i gruset..
Nu blir det underhåll på hojen.Sen får vi se om vi åker på So tävlingen i Karlskoga,om några veckor.
Sen har vi Mantorp i september.
Ha det bra..

lördag 7 augusti 2010

Söndag morgon

Igår på kvalet gick det sådär.Körde ut och tog det lite lugnt första varvet skulle kolla banan innan man trycker på.Andra varvet tog i lite fick en hyfsad tid.3 varvet efter flygrakan la motorn av.pappa hade i all stress missat att tanka hojen. Jag var inte glad.men jag fick starta 11 så det var ok ändå.
Finalen,kom iväg kanon.innan första sväng låg jag 7,det var en hård fajt om placeringarna,tog några placeringar,det var för stort avstånd upp till 4 plats,så det var och försöka hålla platsen och ta sig i mål...Så jag blev 5.
Nu väntar en ny dag.Regnat under natten.tror inte att det kommer att regna under kvalet nu kl 9.30.men sen ska det komma in ett regnoväder under finalen,inte kul..

Fredriks Pappa Anders bakom tangenterna....

torsdag 5 augusti 2010

SM tävling i Anderstorp

Nu är vi färdiga med packningen. Släpet är hur fullt som helst..vi åker i morgon bitti.ska försöka vara uppe till andra träningen.

Fredrik

onsdag 4 augusti 2010

Bikeweek 2010

Nu är man hemkommen från karlskoga. Jag har haft en mycket rolig och lärorik vecka med mycket körning.
Resultatet från So tävlingen som gick i helgen,var så där.Det regnade både lördag och söndag.
lördagen gick jag omkull.allt gick bra,men med hojen så gick det sönder lite.fick bryta loppet efter som det är down is out som gäller i finalen.
Söndagen så kom jag ifatt en annan i finalen som fick blå flagg,hon släppte förbi den som låg framför mig sen gick hon tillbaka och då fanns det ingen plats för mig,i och med att det var regn så kunde jag inte broms så jag körde rakt in i henne.och gick omkull.slog i höften så det gjorde lite ont...Efter racet så fick jag åka ambulans till sjukan och kolla upp höften.men det var inget fel på den.skönt..
Avslutningsvis kan jag säga att denna vecka var kanon trots tävlingen.
Nu är det bara en vecka tills vi ska till Anderstorp och köra SM tävling den 7-8 aug..vi kommer att åka redan på torsdagen för att träna på fredagen.

(Stort tack till alla som hjälpte mig med grejer så jag fick ihop min hoj till tävlingn på söndagen)